Çarşamba, Mart 29, 2006

Bir Sevgiliye Notlar


Tabiat örtünmeyi sever. Örtünmek utanmak mıdır acaba? Yasak meyveyi tadan ilk insana incir yapraklarıyla örtünmeği kim öğretti? Ademin düşün gücü silah yapmakla mı parladı? Yaprak bir silah mıdır?
...

Latinler "soluklanmaya" re-spiratio derler. Sözcük aynı zamanda "yaşama geri dönmek" anlamına da geliyor. Her soluklanma yaşama geri dönmektir zaten. Yaşama dönme, yaşama koşma, koşuşturma. İnsan soluk almayla verme arasında bir varlık. Ha gitti, ha gidecek diye yaşar. Nefes, bir korku anıdır.
26.11.2000

...
Kiekegaard "insan yürüyor da yürüyor" diyor. Durmak için yürüyor, durdurulmak için...
26.11.2000

...
Pavese "" her şair tatmıştır acıyı, şaşkınlığı, sevinci" der. Biran sen geldin aklıma. Hani sen de bir şairdin ya. Nede çok abartmışım, bunu. Şair olmak gönül işi; arzuların peşine takılıp ite kalka süren bir delilik. Deli olmakla, delirmiş olmak arasında fark var. Sen tam ortada.
25.09.2000

Sevgili ...
Kudretin kaynağı güçsüzlük, bilgeliğin sırrı akılsızlık, umudun biçimi delilik, sevginin kendisi nefret. Ve mutluluğa gelince: mutluluk özlemdir.
Dikkat edin, meçhul güzelim. Dikkat edin, süslerin pencere şovu. Ödül için değil, onur için savaşalım demiştin, pek yakışmasada. Ne yapalım; yüreğimi ağzımda kusamam ki. Ayrıca, seven biri aynı yolu izlemez. Sezar haklı: "Jacta est alea" diyor, yani "zarlar atıldı". Özgürlük ancak karşı çıkışta bulunur.
Saat: 19.25.

Hiç yorum yok: